Birgitta Bäckström: Visor för barn och vuxna, läromedel, blogg

 

Mina läromedel och sånghäften

klicka på bilden för att förstora

Engelskt bingo:  Köp av mig, 50 kr+porto My body (slutsålt), Home and furniture (slutsålt), Things(slutsålt), Clothes(slutsålt), Food and fruits (slutsålt), Animalssex olika spel från Serholt förlag, numera Studentlitteratur. Kan användas för memory, bingospel, talträning och glosövningar. 

Make it four A&B Serholt förlag/Studentlitteratur  är kvartettspel för fyra eller fler deltagare.För träning av engelska ord och enkla samtalsövningar. Tydliga och trevliga bilder som barnen lätt förstår. Finns att köpa av mig, A+B för 50 kr+porto

Läslänga 1 och 3 Köp av mig, 50 kr /st+ porto. (Serholt förlag/Studentlitteratur). Barnen är aktiva, plockar med korten, läser och lägger, gärna på en matta på golvet. För enkel lästräning på egen hand, parvis, eller i spec.undervisningen. Läslänga 2 slutsåld

Let´s sing and play, eget förlag, TonArt. Tio små visor med noter och arbetsövningar med anknytning till visornas texter. Boken kostar 100 kr+porto.  Slutsåld men finns att ladda ner som PDF-fil med alla sidor. 

Mina fem sångböcker är utgivna av Gehrmans förlag. Här finns rörelsevisor, visor för jul, vinter, vår och sommarlovet, för vänskap, fred och tankar. Alla visor har ackordanalys. Lyssna på Youtube eller Spotify. Böckerna finns på flera förlag, men Gehrmans har lägsta priset just nu! 

Sommarlov finns i boken "Hej på dej skolan!" Den sjungs i juni i massor av skolor runt om i Sverige. Med klapp, stamp och HEJ blir den medryckande och kul som allsång. Finns att se med rörelser på Youtube .  Gehrmans förlag.

Lär med gosedjur var utgiven av Beta Pedagog men säljs nu enbart av mig själv. Mina egna gosedjur är med på alla de bilder jag själv fotograferat till boken. Här kan du se några av tipsen jag delar med mig av.

Köp av mig för 50 kr + porto. 

Träna bokstäver, ljud, sorteringsövningar, drama och på många andra sätt. Jag har samlat alla tipsen i boken "Lär med gosedjur".

Stoppa tiden en stund för jag behöver dig! 70 sidor. Alla texter till mina sånger som finns utgivna med noter hos Gehrmans och Wessmans förlag. 100 kr+porto

TILLSAMMANS IGEN Fem seniorsånger med enkla melodier om tiden efter pandemin, om advent, sommar och om att vara senior. Finns hos Wessmans förlag.

Två körsånger med text av ingegerd Ahlin, musik av mig och arr av Tore Sunesson.

Gehrmans förlag

Fler visor av mig finns i vishäften utgivna av Wessmans förlag. Här finns några fredsvisor, visor om vänskap m.m. samt några enkla tvåstämmiga sånger. "Kom och låt oss sjunga för freden!" är en av visorna, liksom "Vi är framtiden!" Båda finns på Youtube och Spotify.

MiniPaus en liten bok med avkopplingsövningar och lekar, Serholt Läromedel. Barn behöver röra på sig ibland även under matte - eller svensklektionen. En kort, snabb rörelselek eller sånglek gör att man piggnar till och orkar jobba lite till! Slutsåld, men alla övningar finns i DITT och DATT, som du kan ladda ner som e-bok.

Lek med kort. en bok med en mängd olika arbetsuppgifter, kort och spel för lästräning. Gavs ut av Liber förlag, men är nu slutsåld. Där fanns många spel, kort och övningar för lästräning. Slutsåld

 

Det kommer en dag ( lyssna) en sång jag skrev till min älskade syster som rycktes bort alldeles för ung. Sången sjungs eller läses som dikt på många begravningar. Finns hos Wessmans Musikförlag för 4-st kör. I boken Andliga sånger, Notpoolen  finns sången med melodistämma och ackordanalyser. Du kan även höra den på Youtube och Spotify.