Birgitta Bäckström: Visor för barn och vuxna, läromedel, blogg

Ett trevligt återseende

2019-07-06

Han var en liten mager kille, lite tystlåten och blyg. Nu har han varit på lasarettet för att undersöka ena örat. Han berättar med allvarlig min: ”- Jo, först tittade doktorn i mitt öra och sen sa han att du är ju stendöv på det örat och sen skickade han ner mej på HÖRONavdelningen. ”

Jag tyckte det var ett fyndigt uttryck han skapat och skrev upp händelsen i min bok med skolhistorier. Jag vet, det finns numera en firma med namnet HÖRON, men jag tror min lille elev var först.

Huskvarna

Jag minns honom så väl.  Han gick i min första klass, en trea i Huskvarna när jag blivit färdig lärare 1963. Många år senare möttes våra vägar igen. Nu var han hotellchef i vår stad och jag kom för att äta en supé med min make efter teatern. Han kände igen mig och vi fick en pratstund och god service vid bordet. Sen ett antal år bor vi nära varandra. Hans två barn gick i min skola. Jag ser honom gå förbi med hunden ibland och någon gång stöter vi ihop och byter några ord. Alldeles nyss såg jag honom passera på gatan utanför mitt fönster. En lite grånad och tunnhårig man, snart pensionär – och jag inser att åren gått och jag har blivit gammal! 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)