Birgitta Bäckström: Visor för barn och vuxna, läromedel, blogg

Fotominnen från Vindeln

2019-07-05

Kungabesök 1952  Jag var scout och står bland alla andra barn i parad.

 

Här bodde vi i sex år. Ett spännande gammalt hus, flygel till träslottet Åströmsgården.

 

Här är dasset bakom den stora lagården, här låste min "snälla" bror in mig och lät mig sitta en bra stund. Inte snällt!!

Om Åströmsgården finns mycket att läsa på nätet. I annexet till höger bodde min familj. Det var ganska långt till byn och några kompisar hade jag inte de första åren. När skolan börjat blev det lättare att få kontakter.

 

Vad han ser avspänd ut, gamle kungen Gustaf VI Adolf. Här planterade han senare en tall, som jag återsåg vid mitt besök 1957.

 

Jag gillade att åka skridskor, var med i uppvisningar några få gånger innan vi flyttade söderut. DÅ blev jag "stjärna" bland kompisarna, jag hade ju riktiga konståkningsskridskor och kunde göra konster...Men särskilt duktig var jag faktiskt inte!

Skolavslutning i Vindelns kyrka juni 1952. Jag står i första ledet, tvåa från höger. Hade en gul klänning med vit krage - inte hemmasydd!! Den fick tyvärr fula maskrosfläckar som inte gick att få bort...

Till Vindelns järnvägsstation kom jag alldeles ensam sommaren 1957 för att hälsa på min bästa vän. Vi hade brevväxlat sedan jag flyttade och nu fick vi ses igen. Nu var vi båda 16 år och var bl.a. på logdans tillsammans. Jag fick bo hos henne och reste på semesterbiljett från lilla Skara. Modigt tycker jag nu.

TBuberget

Vindelns högsta topp Buberget får besök av hela årskurs fem med magister Per Albin Westin, som var gift med min första fröken Mia.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)